Centrale Verwarming

Een betrouwbare CV-ketel is voor elk huishouden belangrijk. Het gebruik van warm water gebeurt in de meeste huishoudens dagelijks. In de wintermaanden speelt uw CV-ketel nog een belangrijkere rol, namelijk het warm houden van uw pand. Wij kunnen u op het gebied van warmtetechniek een duidelijk advies geven, wij laten u niet in de kou!

RTA Totaal Techniek, het vertrouwde adres voor uw cv-ketel en warm water

Wilt u een CV-ketel huren, CV-ketel kopen of is het nodig uw oude CV-ketel te vervangen? Dan bent u bij RTA Totaal Techniek aan het juiste adres. In heel Flevoland, Gelderland en ‘t Gooi zijn wij de partner bij uitstek voor verwarmingsketels huren en kopen. Naar welke CV-ketel, combiketel, boiler of geiser uw voorkeur ook uitgaat: RTA Totaal Techniek staat garant voor een snelle, deskundige en persoonlijke installatie en service van uw verwarmingsketel. Ongeacht of u kiest voor een CV-ketel huren of een CV-ketel kopen.

Wij adviseren u graag over wat het beste bij uw situatie past. Dat advies gaat verder dan de keuze tussen een CV-ketel huren en een CV-ketel kopen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een combiketel, of een CV-ketel met een losse geiser, badgeiser, boiler, warmwaterboiler of zonneboiler. Voor een perfecte installatie van verwarmingsketels werkt RTA Totaal Techniek samen met erkende installatiebedrijven. Zij komen uw oude CV-ketel vervangen en zorgen voor een vakkundige installatie van uw nieuwe CV-ketel.

Heeft u te maken met een defecte verwarming, dan staan onze servicemonteurs 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om uw CV-ketel weer in orde te maken. Zo komt u nooit lang zonder verwarming te zitten!

RTA Totaal Techniek installeert niet alleen de nieuwste, energiezuinige CV-ketel, combiketel, geiser, badgeiser, boiler, zonneboiler of warmwaterboiler, maar zorgt ook voor optimaal onderhoud aan uw verwarmingsketel. Zo kunt u een onderhoudscontract CV afsluiten. Hiervoor heeft u de keuze uit diverse onderhoudsabonnementen die aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Eventuele storingen aan uw CV-ketel, geiser, badgeiser, boiler, zonneboiler, warmwaterboiler of combiketel worden zo snel mogelijk verholpen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een feilloos werkende hoog rendement verwarmingsketel.

Wat is een CW waarde van een CV ketel?

De afkorting CW staat voor Comfort Warmwater. Dit is een waarde die fabrikanten hebben gegeven om de diverse ketels in te delen in warm waterklassen. Het getal erachter geeft dan de klasse aan. Vergelijkbaar bij auto’s waar de PK’s worden gegeven bij alle soorten merken. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water de ketel per minuut kan leveren. De stichting Gaskeur heeft deze waardes vastgesteld. In onderstaande tabel een globaal overzicht die de Stichting Gaskeur geet bij de verschillende waarde. (91 woorden)

 

CW waarde

Gaskeur omschrijving

Tapwaterhoeveelheid bij 38ᵒ Celsius in de praktijk (gemiddeld)

Tapwaterhoeveelheid bij 60ᵒ Celsius volgens Gaskeur

CW3

Minstens 10 liter per minuut in keuken, douche of bad Tegelijk meer kranen nauwelijks mogelijk

10

6

CW4

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken of douche of bad. Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

13,5

7.5

CW5

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken en douche of bad. Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

16

7,5

CW6

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken, douche en bad. Tegelijk meer kranen optimaal mogelijk

22

7,5