Rookmelders geplaatst

Woningen verhuren betekent ook woningen onderhouden. Onderhoud vindt plaats als dat technisch nodig is en in sommige gevallen omdat nieuwe wet- en regelgeving dat vereist. Vorig jaar hadden we dat bij de hand toen de overheid bepaalde dat alle woningen per 1 juli 2022 rookmelders moesten hebben.

Woonpalet heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, dus plaatst sinds 2001 in nieuwbouwwoningen al rookmelders. Daarmee was er dus een voorsprong maar evengoed moesten nog zo’n 1300 woningen rookmelders krijgen. Dat pakten we op met RTA Totaal Techniek uit Zeewolde. Een lokale partij die de rookmelders leverde én plaatste.

Woonpalet heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, dus plaatst sinds 2001 in nieuwbouwwoningen al rookmelders. Daarmee was er dus een voorsprong maar evengoed moesten nog zo’n 1300 woningen rookmelders krijgen. Dat pakten we op met RTA Totaal Techniek uit Zeewolde. Een lokale partij die de rookmelders leverde én plaatste.Rookmelders voor alle huurders Woonpalet.

Gepubliceerd op: donderdag 3 februari 2022

De veiligheid van onze huurders in hun huis is belangrijk voor ons. Daarom plaatsen wij al sinds 2001 rookmelders in nieuwbouwhuizen. Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elk huis. Daarom gaat Woonpalet rookmelders aanbieden en plaatsen bij alle huurders die nog geen rookmelders hebben van Woonpalet.

Waarom een rookmelder?

Een rookmelder voorkomt natuurlijk geen brand, maar kan wel levens redden. Want rookmelders ontdekken rook en dus brand heel snel. De rookmelders gaan dan hard piepen. En dat is een geruststellende gedachte.

RTA Totaaltechniek

In totaal gaat het om het plaatsen van rookmelders in ongeveer 1300 huizen. Dat is natuurlijk een hele operatie. Woonpalet heeft in RTA Totaaltechniek uit Zeewolde dé partner gevonden die dit vakkundig gaat regelen.

Praktisch

  • Bent u huurder en heeft u nog geen rookmelders van Woonpalet? Dan krijgt u vóór 1 juli een brief van Woonpalet. Daarin staat wanneer RTA Totaaltechniek bij u langs wil komen om de rookmelders te plaatsen
  • U hoeft zelf niets te doen, behalve thuis te zijn op het moment dat RTA Totaaltechniek voorstelt. In de brief staat ook wat u kunt doen als dat moment u niet schikt. Zo helpt u het hele gebeuren soepeltjes te laten verlopen.
  • RTA Totaaltechniek plaatst de rookmelders gratis en voor niets, op de beste plek in huis.
  • Het installeren van de rookmelders (1, 2 of 3 afhankelijk van uw huis) duurt ongeveer 20 minuten.

Nederland kent de gevaren cv-Ketel niet.

Het aantal cv-ketels dat nooit word gecotroleerd, is aanzienlijk. In totaal 430.000 ketels worden nooit gecontroleerd. Dat is zeven procent van alle ketels in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van energieleverancier NLE onder 1000 huiseigenaren.

Uit het onderzoek blijkt dat 32 procent zich nooit bezighoudt met de gevolgen van het slecht onderhouden van een cv-ketel. Dat terwijl ongevallen door koolstofmonoxide nog veelvuldig voorkomen. NLE liet ook onderzoeken dat bijna 1,1 miljoen ketels, 18 procent van het totaal van 6,2 miljoen, in Nederland ouder is dan 14 jaar.

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer vijftien jaar. Onderhoud is daarom van essentieel belang. UNETO-VNI vindt het belangrijk dat ketels die tussen de 12 en 15 jaar zijn te vangen. Niet alleen vanwege veiligheidsoverwegingen, maar ook uit financiële overwegingen.

“De levensduur van de rookgasafvoer is gelijk aan die van de cv-ketel. Bij vervanging van de cv-ketel moet daarom ook de rookgasafvoer worden vervangen”, laat de brancheorganisatie weten in reactie op het onderzoek.

Nieuwe ketel niet altijd veilig!

Een groot misverstand die veel consumenten maken, is dat zij verwachten dat een nieuwe ketel geen onderhoud behoeft en dus veilig is. De helft van alle ongevallen met cv-ketels worden echter veroorzaakt door nieuwe ketels blijkt uit cijfers van Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwondenstichting.

Volgens hun onderzoek eist vergiftiging door koolmonoxide jaarlijks gemiddeld 11 levens. Dit jaar is dat cijfer aanzienlijk hoger:

“Het eerste kwartaal van dit jaar vormt wat dat betreft een triest dieptepunt: alleen al in de eerste drie maanden van 2017 kwamen 15 personen om door koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast belanden nog eens 200 personen per jaar in het ziekenhuis door deze ‘stille sluipmoordenaar’.”

Controle van de cv-ketel is essentieel

“Cv-ketels dienen jaarlijks te worden gecontroleerd op goed en veilig functioneren”, leggen de onderzoekers van NLE hun conclusie uit.

“Met de controle wordt veiligheid, comfort en een laag energiegebruik voor de consument geborgd. Hiervoor kan het beste een OK CV-gecertificeerd bedrijf in de arm worden genomen”

bron: https://www.installatieprofs.nl/

Top

Contactformulier